• Arrythmia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 3-4 napja folyamatos szűnni nem akaró szívdobogás érzésem van össze-vissza ver a szívem. A pulzusom kitapintásakor azokat a "dobbanásokat" amit érzek a torkomban "kihagyások" a csuklómon kitapintva. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Tünde

        WEBBeteg szakértő válasza a szívdobogás témában

        Kedves kérdező!

        Rendetlen szívdobogást többféle ritmuszavar is okozhat, ezeket EKG segítségével lehet elkülöníteni. Lehet, hogy panaszát extraszisztolék okozzák, ezek a vártnál korábban jelentkező szívizom-összehúzódásokat eredményeznek, melyeket hosszabb szünetek, kihagyások követnek. Ezek egy része jóindulatú, más része ionzavart, szívbetegséget jelezhet, vizsgálat nélkül ezt is nehéz megítélni.
        Másfajta ritmuszavar a pitvarfibrilláció, mely a szívben vérrögképződésre hajlamosít, így vérhígító adása lehet indokolt. Ha relatíve rövid ideje áll fenn, akkor megfelelő előkészítést követően gyógyszeres vagy elektromos úton megszüntethető.
        Ezek az állapotok azonban vizsgálat nélkül nem különíthetők el, így javasolt a háziorvos (esetleg SBO) felkeresése, aki beutalja a megfelelő szakvizsgálatokra.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-11 21:47:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: