• Mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 31 éves vagyok, néhány napja tompa, szorító, néha szúró szívtájéki fájdalmat érzek egészen a mellkasom bal oldalán. A fájdalom a reggeli ébredést követően néhány óra után jelentkezik, és kisebb-nagyobb szünetekkel egészen lefekvésig tart. A vérnyomásomat rendszeresen ellenőzöm, átlagban 135/80 körül mozog napszaktól és helyzettől függően, az EKG-m és a vérképem (az enyhén magas koleszerin szinttől eltekinve -ezt diétával és életmódváltással kezdtem kezelni) teljesen normális. Semmiféle egyéb más panaszom nincsen. Érdekes még, hogy terhelésre vagy egy-két üveg sör elfogyasztása után a fájdalomérzet teljesen elmúlik. Mire utalhatnak a tűnetek? Válaszát előre is köszönöm. Viktor

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező!

        Nem kardiológiai eltérésre jellegzetes a fájdalom, de a biztonság kedvéért a negatív EKG mellett megnyugtató lenne még egy szívultrahang és egy terheléses vizsgálat elvégzése. Nagyobb valószínűséggel mozgásszervi ok vagy stressz állhat a háttérben (a sör hatására csökkenő panasz miatt inkább ez utóbbi), ilyen irányú vizsgálatok jönnek szóba (rheumatológia, neurológia), illetve egy mellkas röntgen elvégzése lehet indokolt, de valószínűleg nem lesz jelentősebb eltérés.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-11 18:09:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 14:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: