• Pulzus 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

         

        Köszönöm  válaszát. Én irtam a BISOCARD-os kérdést.

        20 éves vagyok jelenleg az 5 mg-ból felet szedek naponta. A gyógyszer elött 100-140 között volt a pulzusom amióta a gyógyszert szedem azóta nagyon ritkán megy 110 fölé, a vérnyomásom normális, az EKG-ra semmit nem mondott az orvosom papírom sincs róla. Kardiológusnál nem voltam nem ad a háziorvos beutalót.

        Reggelente ha felkelek - és még nem vettem be a gyógyszert - alig érezni hogy ver a szivem és vannak pillanatok amikor olyan furcsán bedobban olyan mintha egy szivacs felszivná magát eléggé furcsa érzés. A háziorvos azt javasolta hogy sportoljak ( a betegség elött sokat sportoltam) de én nem merek mert ha felmegyek a negyedikre akkor is ugy érzem h kiesik annyira ver, néha még a fejem is lüktet ilyenkor.

        A kérdéseim a következők lennének:

        Ön javasolja a sportot?

        Mi lehet az oka ennek a szapora szivverésnek ilyen fiatalon?

        Lehet ennek valami káros hatása hosszútávon?

         

        Előre is köszönöm a válaszát!

        Tisztelettel:

        F.Andrea

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pulzus témában

        Kedves kérdező!

        Ennek fényében már értem, miért aggódik az életre szóló gyógyszerszedés miatt. A sport valóban jó hatású lehet (az, hogy a negyedikre felgyaloglás megterhelő, még lehet az edzetlenség következménye), egy kis kocogás, úszás, bicajozás javíthat az állóképességen. A legmegnyugtatóbb viszont az lenne, ha ki lehetne zárni a háttérben a szervi eltéréseket, ehhez pedig vérvételre (vérkép, pajzsmirigy), ill. kardiológiai vizsgálatra (ultrahang, Holter) lenne szükség. Valószínűleg nincs komoly gond, fiatal hölgyeknél gyakran szapora a pulzus (bár a nyugalmi 140/min már kissé sok), illetve sűrűn előfordul egy mitralis prolapsus nevű eltérés (a bal pitvar és kamra közti billentyű szerkezete lazább), amihez sokszor társul szaporább szívverés, illetve az Ön által említett bedobbanás.  Ez egy jóindulatú eltérés, csak kellemetlen tüneteket tud produkálni. A kezelés ilyenkor is többnyire béta-blokkoló (mint amilyen a Bisocard), magnéziumpótlás megpróbálható, de a sport ilyen esetekben is jót szokott tenni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-03 22:09:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó