• Ritmuszavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő  /  Doktor Úr  !

        Több mint egy-éve  kardiológián igazolt Bal Tawara Szárblokk.2008.Márciusban lábon kihordott kisebb infarctus,kétesélyes tüdőembólia/ Nagyon sokszor igen roszul érzem magam fulladok.,köhögök,néha anyira,hogy szinte hányom a slejmot../Bocsánat / ugyan tüdőgondozóba kaptam Ventolin-t 2x1 puff.,meg szedek Nebilet-et,Aspirin-protect-et ,moduxin-t ,Atova-Teva-t,Co -prenessa-t.Most  kb.3-4-hete nagyon sűrűn olyan érzésem van,hogy kihagy a szívverésem,utánna sok kicsit  ver,és közben lever a viz.Elmentem a doktornőhöz elmondtam,meg azt is,hogy 2-hete minden estére bedagad a lábam térdig.Azt mondja nincs semmi baj ,a BTSZB-n kívül nem lát semmit az EKG-n./Coronarographia kisérbetegség diagn..GOKI:-ba/szedjem tovább a gyógyszereket ,a Carvolt most cserélte a nebilet-re.,de semmit nem javulok,sőt , mindíg fáradt vagyok,de már nem szeretek lefeküdni,mert ha fekszem még sűrűbben jönnek a kihagyások.Mit tegyek.Őszintén megmondom sokszor félek.Meg fog ez az állapot változni?Sajnos családilag is halmozott vagyok.Mindkét szülőm fiatalon, szívrohamban haltak meg.

        WEBBeteg szakértő válasza a lábdagadás témában

        Kedves kérdező!

        Csak azt tudom javasolni, ha nincs jól, menjen vissza kardiológiai kontrollra. A lábdagadás többféle eltéréstől is lehet (túlsúly, visszerek, veseműködés zavara, bizonyos gyógyszerek), a fennálló balszárblokk felveti a csökkentebb kamrafunkció, szívelégtelenség lehetőségét is (bár nem derül ki, milyen volt a szívultrahangos lelete). A ritmuszavar miatt Holter (24 órás EKG) felhelyezése jön szóba, bár pl. a Ventolin túlzott használata is okozhat rendetlen szívdobogásérzést.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-03 22:32:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó