• Mellkasi szorítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Orvos!

        Néhány hete mellkasom jobb oldalán jelentkezik szorító fájdalom. Olyan, mint egy erős nyomás. Néhány óra után megszünik. Amikor viszont megjelenik, még a levegővétel is nehéz. Nem fáj a kezem, nem fáj a hasam, nem fáj a bal oldalam.... Mi lehet ez?

        Köszönettel: Koczor Tamás

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasszorítás témában

        Kedves kérdező!

        A jobb oldali mellkasi fájdalom nem típusos koszorúérbetegségre, inkább mozgásszervi ok, esetleg a mellhártya izgalma merül fel. Jó lenne tudni, mi váltja ki a fájdalmat (mozgás?), mire szűnik, testhelyzettel, mozgással fokozódik-e, milyen sűrűn jelentkezik. Az sem mellékes, van-e érelmeszesedésre hajlamosító rizikófaktora (hány éves, van-e magasvérnyomása, emelkedett-e a koleszterinszintje),  hiszen ritka esetben előfordulhat jobb oldali fájdalom a szív eltérései kapcsán is, ha felmerül a gyanú, kardiológiai vizsgálat is indokolt lehet. Kivizsgálás nélkül nehéz véleményt mondani, keresse fel háziorvosát, aki megszervezi a szükséges vizsgálatokat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 22:16:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: