• Magas CK érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Párom Ck értéke:880 volt,majd 1 hét után:735. 1 évvel korábban ck:266 Tudott betegségek:-diabetes -hyperlipidaemia Szedett gyógyszerek:-Meforal 1000 -Lescol xl 80mg -Lipidil supra 160mg Úgy hallottam valamelyik gyógyszer okozhatja a ck szint emelkedését.Szeretném megkérdezni,hogy melyik,és hogy ilyen színtű emelkedést kiválthat-e csak gyógyszer,vagy más is lehet a háttérben? EKG vizsgálatot is csináltak,ami kóros jelet nem mutatott. Párom 38 éves,nagyon sok fizikai munkát végez. Májusban kell kontroll vizsgálatra mennie,de addig is szeretnénk tudni,hogy mit tehetnénk?Abba kellene-e hagynia valamelyik gyógyszer szedését? Segítségüket előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a magas CK témában

        Tisztelt Kérdező!


        A CK az izmokból szabadul fel. Fizikai munka, sportolás után jelentősen megemelkedhet a vérszintje. Ezen kívül CK emelkedést a zsírcsökkentő- Lescol-XL, Lipidil supra- gyógyszerek is okozhatnak izomkárosodás révén.  A beállítást követően ezt szokták ellenőrizni. Ilyenkor általában izomfájdalmat is érez a beteg. Javaslom, hogy a gyógyszereket beállító kezelőorvossal beszélje meg a további tennivalókat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 10:04:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: