• St.p.inf.myoc.inf

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt dr.ur,dr nő.44 éves ffi vagyok ,1 hétig fekűdtem mellkasi panaszaim miatt korházban,már egy éve egy un. pitvari fibrilláciom is volt,azota szedek syncumart,napi 6 szemet.holott betartok minden idevágo étkezési szabályt...jelenleg itthon lábadozok ,csak sajnos nem vagyok tisztában a betegségem sulyával,mert az orvosaim sem biztossak a diagnozisban.nem tudom mire vélni akővetkető megállapitást--st.p.inf.myoc.inf. utána kérdőjel.nyugalmi spect vizsgálatra kűldtek,amire miért volt szűkség,talán egyfajta megerűsitést kérnek .egy kardiologus miért bizalmatlan a betegéhez,és miért nem bizik a képességeiben,kérem őnt ,önőket ,adjanak választ kérdéseimre a [email protected] -ra.kőszőnettel,tisztelettel,-csonka istván

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező!


        Nem sok információt írt le, a teljesség kedvéért jó lett volna a többi vizsgálatot is látni. A st. p. inf. myocard. azt jelenti, hogy kezelőorvosa az eddigi vizsgálatok alapján egy korábban lezajlott szívinfarktust gyanít. A SPECT vizsgálat tényleg csak megerősítésnek tűnik - a nyugalmi vizsgálat során az a terület, amely infarktus során elhalt, nem veszi fel az izotópot, vagyis az infarktusos terület nagysága ítélhető meg (terheléses vizsgálat során a többi terület esetleges keringészavara is ábrázolódna), azonban a SPECT segíthet kezelőorvosának annak eldöntésében, szükség van-e egyéb, invazívabb vizsgálatra, pl. koszorúér-festésre.
        A bizalmi kérdésre nem tudok mit válaszolni, sajnos időhiány miatt néha nem megfelelő a kommunikáció, a legközelebbi kontroll során biztosan meg fogják tudni beszélni orvosával a további teendőket.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-17 08:45:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó