• Syncumar diéta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném megkérdezni,hogy vannak-e olyan ételek,hogy  aki plavixot és sincumárt szed nem ehet vagy korlátozott mértékben?

        A kezelőorvos nem mondta csak valakitől hallottam.

        Ha igen akkor hol találok erre vonatkozó tájékoztatást?

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a diéta témában

        Kedves kérdező!

        Nincsenek kifejezetten tiltott ételek, azonban a Syncumar a K-vitamin hatásának blokkolásával fejti ki hatását, így érdemes odafigyelni a K-vitamint tartalmazó ételek fogyasztására. A húsfélék, tejtermékek nem befolyásolják a Syncumar hatását, míg az alma, narancs, répafélék, uborka, zöldbab, gomba, vaj, növényi olajok más kissé több K-vitamint tartalmaznak, fogyasztásukat nem szabad túlzásba vinni. Magas K-vitamin tartalmú ételek: máj, tojás, eper, málna, avokádó, paradicsom, paprika, saláta, spenót, spárga, káposzta, karfiol, brokkoli - ezek fogyasztása sem tiltott, de a mennyiségre oda kell figyelni. A hangsúly az egyenletességen van, rendszeres, kis mennyiség fogyasztása ezekből is megengedett, egyszerre nagyobb adagok fogyasztása azonban kerülendő.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-14 16:58:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: