• Lábdagadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr !

        Már hónapok óta kínlódom lábdagadással szinte már erőm sincs felkelni, olyan a lábam mint egy mozsár. Az egész napot fekvéssel töltöm, éjszaka így aludni sem tudok.Ha fekszem akkor kicsi lelohad, de ha kicsit is mozgok dagad újra. Mi okozhatja ezt ? Köszönöm válaszát : T.E.

        WEBBeteg szakértő válasza a lábdagadás témában

        Kedves kérdező!

        Vizsgálatok nélkül nehéz diagnózist alkotni. Bár a lábdagadásnak lehetenek relatíve "ártalmatlan" okai is (pl. visszeresség, túlsúly, bizonyos gyógyszerek), a mozsár méreteket öltő láb hátterében komolyabb okot kell keresni. Alsó végtagi ödémát többek között a  vese, a szív, a  máj betegségei okozhatnak, elsősorban ezirányú vizsgálatokat kellene végezni. Ha a lábdagadás egyoldali, akkor korábbi mélyvénás trombózis, illetve az azt követő poszttrombotikus szindróma is szóba jön. Keresse fel háziorvosát, aki segít a kivizsgálás megszervezésében!

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 17:32:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: