• Ingadozó vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A férjemnek ingadozó a vérnyomása, jelnleg EXFORGE 5mg/160mg ot szed naponta reggel 1/2-et. Az lenne a kérdésem , hogy létezik-e olyan tabletta amelyik olcsóbb és hasonló vagy esetleg jobb is azt megköszönném.

        WEBBeteg szakértő válasza a vérnyomás témában

        Kedves kérdező!

        Az Exforge relatíve új készítmény, előnye, hogy két különböző vérnyomáscsökkentő kombinációja, így 2 helyett elég egy tablettát bevenni. Az egyik komponens az amlodipine, ennek számos generikus készítménye is elérhető, a másik összetevő a valsartan, mely egy angiotenzin-receptor-blokkoló (ARB) típusú szer. Az ARB-k sajnos még mindig drága készítménynek számítanak, bár pl. losartan hatóanyaggal több (valamivel olcsóbb) generikum is kapható. Bizonyos társuló betegségek (pl. cukorbetegség, csökkent vesefunkció) esetén az ARB-k különösen kedvezőek lehetnek, amennyiben nem kifejezetten ilyen céllal választották a gyógyszert, a hasonló hatású ACE-gátlók is választhatók. Ha a készítményt túl drágának találják, és férje vérnyomása e mellett a kezelés mellett ingadozó, egyeztessenek a kezelőorvossal/háziorvossal a gyógyszerváltás lehetőségeiről.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 22:22:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: