• Piros gyűszűvirág

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Szlovakiabol irok, es a kerdesem-keresem a kovetkező, nenikemnel (70 eves) az orvosok megalapitottak, hogy a jobb szivkamraja nem dolgozik kellő keppen.Ennek kovetkezteben a testeben rengeteg viz gyulemlik fel.Nagyon szenved, mert a viz csak lassan csapolodik le. A minap kezembe kerult egy kis konyvecske Dr. E.Anastasiou: A gyogynovenyek birodalmaban (1969), melyben pontosan le van irva a ra vonatkozo tunetek. Idezem :"...a beteg nehezen lelegzik, fulladozik, a legkisebb megeroltetestol is elfarad. Lababan, hasaban meggyül a viz, ajka es keze elkekul.(cianozis). A mozgas nehezkesse valik ...Erre a piros gyuszuvirag a megoldas..." A keresem pedig, hogy Magyarorszagon kaphato csepp, tabletta ill. teakeverek amik e novenyt tartalmazzak.  Nalunk Szlovakiaban a szivglikozidok kozul csak a digitoxin gyogyszer van forgalomban. Tea ami e novenyt tartalmazna pedig nincs.

        Valaszat elore is koszonom es szep napot kivanok.   

                                                                          Éva Szlovakiabol.

                                               

        WEBBeteg szakértő válasza a vizesedés témában

        Kedves Éva!

        Nem tudok róla, hogy ilyen "gyógyhatású készítmény" forgalomban lenne, hivatalosan, receptre felírva a digoxin és a digitoxin elérhető. A szívglikozidok alkalmazása cseppet sem veszélytelen, könnyen túladagolhatók, aminek következtében látászavar, hallucináció, hányás és súlyos ritmuszavarok jelentkezhetnek. Vérszintjüket a vese és a máj működése, hatásukat az ionok vérszintje is befolyásolja (csökkent veseműködés esetén nagyobb eséllyel jelentkezik túladagolás), alkalmazásuk csak orvosi felügyelettel történhet, így azt javaslom, bízza kardiológusra a kezelés beállítását.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 20:00:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: