• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! CT vizsgálatom eredménye: Az aorta abdominalison lévő fusiformis aneurysma mérete nem változott, ventralis fala mentén 6 mm vaskos thrombus jelent meg. A sebész, aki tavaly eltávolította a teljes gyomromat, érsebészetre adott beutalót, de ott a legkorábbi időpont VII.13. Egy kicsit meg vagyok ijedve, ugyanis gyakran fáj a hasam, nem tudom van-e összefüggés, továbbá félek, hogy a vérrög esetleg leszakad és esetleg halált is okozhat. Előre is köszönöm szépen a választ. Tisztelettel: Cseh János

        WEBBeteg szakértő válasza a CT vizsgálat témában

        Tisztelt Cseh János!

        A hasi aorta aneurysma 5 cm felett képez műtéti indikációt. Az aneurysmában lévő thrombus leszakadhat, és az egyik vagy mindkét végtag vérellátási zavarát is okozhatja. Ennek megfelelően keressen fel érsebészt a műtéti indikáció elbírálása céljából.

        Dr. Bodnár Fruzsina


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-05 20:28:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: