• Alacsony pulzusszám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő!

        Van egy 15 éves öcsém aki versenyszerűen sportol. Az utóbbi 1,5 hónapban töbször jelezte,hogy rossz a közérzete és szédül. Volt 24 órás EKG is rajta aminek az értékelésekor csak annyit mondtak,hogy időnként alacsony a pulzusszáma és ,hogy csináljunk neki 1 terheléses EKG-t is. Ez még nem történt meg. Az lenne a kérdésem,hogy nagy gondot jelent ezek szerint az,hogy alacsony a pulzusszáma?

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony pulzusszám témában

        Kedves kérdező!

        Az említett alacsony pulzusszám relatív. Sportolóknál a vagustúlsúly miatt gyakran észlelhető nyugalomban alacsony, 50/perc körüli pulzusszám, emiatt nem kell aggódni. Kérdés, hogy a Holteren (24 órás EKG) mennyi volt a szívfrekvencia, illetve összefüggött-e a szédüléses panaszokkal. Mindenesetre a versenysport miatt egyébként is indokolt a kardiológiai vizsgálat, szívultrahang, terhelés elvégzése.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 10:46:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: