• Mit jelent ez a vélemény?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Secunder cardiomiopathiáját észleljük,Bk. funkcio károsodott. Mit jelent az ischaemiás cardiompathia, intervertebrális discus rendellenesség. Nagyon köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívizomgyengeség témában

        Kedves kérdező!

        A cardiomyopathia a szívizomzat gyengeségét jelenti, vagyis a szív nem képes megfelelő erővel összehúzódni, egyszerre kevesebb vért pumpál ki, mint egészséges szív esetén - vagyis károsodott a bal kamra (bk.) funkciója. A cardiomyopathia lehet primer (elsődleges), amikor nem tudunk a háttérben kiváltó okot kimutatni, ill. lehet secunder, azaz másodlagos, amikor magasvérnyomás, koszorúér-betegség, billentyűbetegség, alkoholfogyasztás (és sok más tényező) károsítja a szívet. Az ischaemiás jelző keringési zavarra, koszorúér-betegségre utal, tehát feltételezhetően ez okozta a kamrafunkció romlását.


        Az intervertebralis discus rendellenesség a csigolyák közötti porckorong eltéréseire utal.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 21:58:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 12:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: