• Lábszárfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Reumatoid arthritises beteg vagyok, 2 éve biológiai terápiát kapok. Izületeimet izotóppal is kezelték, szinte mindenhol,beleértve a lábamat is. Kb.2 éve megmagyarázhatatlan fájdalamat érzek a bal lábszárcsontomban, és környékén. A szűrővizsgálatok (röntgen, és érvizsgálat) nem mutattak ki szervi elváltozást. A szteroidok és a mozgásszegény életmód hatására sajnálatos módon kb. 25 kilót hiztam, igy cukorbetegség is kialakult. Vizsgáltak ortopédián, reumatológián, ideggyógyászaton (ahol neuropátiát) állapitottak meg, és most legujabban arra vezetik vissza a fájdalmat, hogy diabeteszes szövődmény lépett fel a lábamban. A betegségre jellemző tünetek, hogy kb. 100-300 méter után annyira fáj a lábam, hogy le kell ülnöm. kb. 10 perc pihenés után a fájdalom oldódik, és ujabb szakaszt tudok megtenni, utána ismét jöhet a legközelebbi pad...Igy telik az életem kb 2 éve....Borzsasztóan el vagyok keseredve, ugyanis egyedülálló (özvegyasszony) vagyok, és a mindennapi életvitelemben ez a betegség(bevásárlás, ügyintézés, stb.) jobban akadályoz, mint az alapbetegségem...Mit tanácsol, hova forduljak a panaszommal? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a lábszárfájdalom témában

        Kedves kérdező!


        A séta közben jelentkező, pihenésre szűnő lábszárfájdalom leginkább érbetegségre gyanús, a szteroidszedés, cukorbetegség egyébként is hajlamosít érszűkületre. A fájdalomhoz hozzájárulhat maga a neuropátia (idegbántalom) is, illetve okozhatnák mozgásszervi, csonteltérések, de elmondása szerint ezt ortopédus, reumatológus kizárta. Nem tudom, mit értett érvizsgálat alatt (Doppler vagy érfestés történt?), de még angiológiai szakrendelés felkeresése segíthet a panaszok hátterének tisztázásában.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 22:32:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: