• Szivprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves doktor ur/no!

        24 eves lany vagyok 5 eve vannak szedulessel problemaim amire azt mondtak lelki okai vannak s  a stressz miatt van.egy eve egy echokardiographian azt mondtak hogy a SIV erteke 9.513.5 egy masik orvos meg azt mondta hogy 11 mm.ra egy evre elmentem egy harmadikhoz mert nagyon megijesztettek hogy valami komoly bajom van de a armadik azt mondta teljesen normalis a szivem.most akkor kinek higgyek es egyaltalan mennyi a normalis erteke az interventricularis szeptumnak.ilyen ertekek mellet lehet e sportolni vagy ezek az ertekek mar nem normalisak.valaszat koszonom

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves kérdező!

        Nyugodjon meg, az Ön által megadott értékek teljesen normálisak. Az interventricularis septum a kamrák közötti sövényt jelenti. Gyakran csak egy értéket adnak meg a vizsgálat során, ilyenkor a mérés diasztolé alatt, vagyis a szív elernyedt állapotában történik. A septum vastagsága ilyenkor normálisan max. 12mm. Az első, egy évvel ezelőtti mérés során a szisztolés értéket is megadták, ilyenkor a kamra összehúzódik, kipumpálja a vért, a szívizomzat vastagszik - innen a 13,5mm-es érték, ez sem kóros. Sportoljon nyugodtan, és ne idegeskedjen a lelet miatt, hiszen orvosai is megmondták, hogy nincs ok aggodalomra.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-14 00:13:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: