• Szív

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ismét kérdéssel fordulok önökhöz!Mint már írtam férjem 10 éve infarktuson esett átt,miután évek óta aszpirint,vérnyomás valamint koleszterincsökkentőt szed és újabban egy cardiloc nevű gyógyszert is kapot!Rátérek a kérdésre,állandoan fáradt,igaz,hogy nehéz a munkája és már 64 éves!Millyen vitamint vagy talán q10-et ajánlanának ami egy kicsit frissiti,sajnos Izraelben a nyugdijkorhatár67 év ki kell bírnunk valahogy!Az Önök létezése számomra kincs,hiszen gyors ,udvarias ,pontos válaszaikkal segítenek nekem itt ebben a "Bábelban!Köszönettel Györgyi

        WEBBeteg szakértő válasza a vitaminok témában

        Kedves kérdező!

        Nem könnyű az étrendkiegészítőkkel kapcsolatosan nyilatkozni. Számos vitaminnal kapcsolatosan felmerült, hogy javítják a szívbetegek életkilátásait, de az újabb tanulmányok ezeket cáfolni látszanak. A Q10 koenzimmel kapcsolatosan is megoszlanak a vélemények, a nagy szakmai társaságok sem ajánlják egyértelműen a használatát, de a gyógyszeres kezelés kiegészítéseként megpróbálható. Esetleg még magnézium pótlása (pl. pezsgőtabletta formájában) jön szóba.

        Üdvözlettel, dr Bene Orsolya


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-12 15:19:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 16:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: