• Syncumar gyógyszerrel kapcs.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1 hónapja mélyvénás trombózist kaptam.3 mg.Syncumart szedek.Sza- bad-e ennem:banánt, hüvelyeseket, tejtermékeket,mogyorót?Illetve Activál vitamint szedhetek-e?Ill. B6 vitamint szedjek-e? Köszönettel egy 54 éves nő Marcsi

        WEBBeteg szakértő válasza a k vitamin témában

        Kedves kérdező!

        A Syncumar a véralvadási faktorok termeléséhez szükséges K-vitamin hatását függeszti fel. Azok az ételek, melyek K-vitaminban gazdagok, ellensúlyozhatják a Synumar hatását. Bizonyos ételek, mint a káposztafélék, kiwi, eper, paradicsom, spenót, a máj és a tojás nagyobb menniységben tartalmaznak K-vitamint, fogyasztásuk azonban nem teljesen tiltott, kis mennyiségben megengedett. Kissé kevesebb K-vitamint tartalmaznak a hüvelyesek, alma, narancs (a banán nem a magas K-vitamin-tartalmú gyümölcsök közé tartozik), petrezselyem, vaj.

        Ezeknek az ételeknek a fogyasztása nem tiltott, inkább arra kell odafigyelni, hogy a bevitel kis mennyiségű, és egyenletes legyen. Ugyanez a helyzet a multivitamin-készítményekkel, K-vitamin-tartalmuk miatt az INR a szükségesnél alacsonyabb lehet, ilyenkor a Syncumar dózisának emelésére lehet szükség. Ha elkezdi szedni a készítményt, eleinte fokozottan kell ellenőriztetni az INR-szintet, illetve a vitaminszedésről tájékoztassa kezelőorvosát is. B6 készítményt nyugodtan szedhet.


        Üdvözlettel, dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-07 19:13:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: