• Alacsony vérnyomás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

        Egy pár hete mérem többször a vérnyomásomat,mert nem érzem jól magam és 10/6,11/6 ,12/7 értékeket találtam.Ellenőriztem más mérőkészülékekkel is.A pulzusom 60-90 között van(naponta 25mg egilok tablettát szedek,reggel és este (1/2 és 1/2).Kérdésem:60 éves korban kicsi ez a vérnyomás?mit tetszik ajánlani?Reggel szoktam egy kicsi kávét inni,többet nem merek fogyasztani  mert igy is remegek(Hashimoto pajzsmirigy alulmüködésem van, amit euthyrox-al kezelnek).Nem dohányzom és egyáltalán nem fogyasztok szeszes italt.Mi okozhatja???Válaszát elöre is köszönöm.Tisztelettel KJ.

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vérnyomás témában

        Kedves kérdező!


        A 120/80 alatti vérnyomásértékeket nevezzük optimálisnak, viszont figyelmet érdemel, ha az alacsonyabb vérnyomásértékek mellett panaszok, szédülés jelentkeznek.
        Maga az Egiblok is okozhat alacsony vérnyomást (béta-blokkolóként mind a pulzusszámot, mind a vérnyomást csökkenti), kérdés, hogy szapora pulzus, vagy magasvérnyomás-betegség miatt kapta ezt a szert, milyenek voltak korábban a vérnyomásértékek. Bővebb folyadékbevitel megpróbálható, azonban ha a panaszok tartósan fennállnak, konzultáljon kezelőorvosával, nem állhat-e más eltérés (elhúzódó vérezgetés, szívbetegség) a háttérben. Érdemes lenne a pajzsmirigy-hormonszinteket is ellenőrizni, hogy a pótlás megfelelő-e.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-06 22:03:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: