• Erős szívdobogás indokolatlanul

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr, az utóbbi egy, másfél évben tapasztaltam, hogy indokolatlanul erős szívverés tör rám, sokszor ez fizikálisan lefáraszt. A nap bármely szakában, rapszodikusan tapasztalom hosszabb-rövidebb ideig. Vérnyomásméréskor gyakran jelez a gép a kelleténél magasabb értéket és egyenletlen szívverést. Ha napközben alszom egy-két órát, az ébredéskor az erős szívverés mindig jelentkezik. Nincs káros szenvedélyem, nem iszom, nem dohányzom, nem végzek szervezetet igénybevevő fizikai tevékenységet, a családomban azonban volt példa több, súlyos szív- és érrendszeri megbetegedésre. Mi okozhatja ezt 18 évesen? Feltétlen fel kell ezzel egy kardiológust keresnem vagy kinőhető a probléma? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívdobogás témában

        Kedves kérdező!


        Leírása alapján nehéz megmondani, mi áll a panasz hátterében. Nagy valószínűséggel az erős szívverés ártalmatlan extrasystolék eredménye (ezek a normál szívveréseknél hamarabb bekövetkező összehúzódások, melyeket kisebb kihagyás követ), emellett szólhat a vérnyomásmérés során észlelt egyenetlen szívverés is. Ennek megerősítésére és az egyéb ritmuszavarok kizárására azonban javasolt legalább egy 12 elvezetéses EKG, valamint 24 órás Holter vizsgálat elvégzése.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 21:34:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: