• Hogyan tovább?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr, A kérdésem a következő lenne, 35 éves férfi vagyok, este lefekvés után, de  ritkán, napközben is,a szivem ritmusa 2-3 másodpercre teljesen megzavarodik,főleg ha bal oldalamra fekszem, hevesen és összevissza ver,ez megszünik, ha a hátamra fekszem ,és veszek egy nagy levegőt,napközben ha rám tör akkor is egy nagy levegővétellel orvosolom a problémát. Mi lehet ez , mitől van ,és komolyan kell -e venni,orvosnál még nem voltam vele.Van amikor két hétig nincs ,ez a probléma, de van hogy egy héten kétszer is előfordul .164 cm magas vagyok 80 kg .Nem dohányzom ,alkoholt azért néha fogyasztok,a napi 2-3 kávé is lemegy ,de nem sportolok,az iparban dolgozom ,lakatosként. A vérnyomásom általában normális ezt mutatta egy két héttel ezelőtti munkahelyi orvosi vizsgálat is,de amugy jol vagyok és jol birom magam.A családban sajnos édesapámnak volt problémája a szivével,gyerekkorában ,nem is engedték hogy olyan szakmát válasszon ami komoly fizikai munkával jár,ezért lett szabó. Megköszönném ha válaszolna, hogy mitévő legyek ezzel kapcsolatban., előre is köszönöm  ,tisztelettel egy beteg.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező!

        A panaszok hátterében (bár látatlanul nehéz megítélni) legnagyobb valószínűséggel extrasystolia állhat. Ez azt jelenti, hogy a szív normál ingerképző központja (a sinuscsomó) helyett a szív más részéről indul ki az ingerület, mely a szokásos szívveréseknél hamarabb bekövetkező összehúzódást eredményez, amit egy hosszabb szünet, kihagyás követ. Ezek az extra ütések gyakran ártalmatlanok, egészséges egyénekben is előfordulnak, máskor szervi problémához (szívbetegség, billentyűeltérés, tüdőbetegség) társulnak. Annak igazolására, hogy valóban ez áll-e a panaszok hátterében, Holter EKG elvégzése lenne indokolt. Ezzel felmérhető az extra ütések száma, ill. kizárhatók az egyéb ritmuszavarok (pl. a szintén rendszertelen pulzust okozó pitvarremegés) is. A panaszok csökkentésében stresszoldás, a kávéfogyasztás mérséklése, magnézium pezsgőtabletta fogyasztása segíthet.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 23:14:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: