• Pacemaker

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések


        Tisztelt Szakértő!

        33 éves nő vagyok 2 éve van pacemakerem ezzel kapcsolatos lenne kérdésem.Pár napja nagyon fáradékony vagyok és mindig álmosságot érzek azt gondoltam tavaszi fáradtság de ma elkezdtem szédülni.A vérnyomásom jó de a pulzusom 60 alatt van pedig a frekvenciám 75-re van állitva.Én ugy tudtam ez a pulzusszámot jelenti de nem tudom biztosan.Lehet, hogy meghibásodott a készülék, vagy kicsuszott egy elektroda?Ön szerint forduljak a kardiologusomhoz, vagy a fáradékonyság ill.alacsony pulzus nincs összefüggésbe a pacemakerrel?

        Köszönöm előre válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a pacemaker témában

        Tisztelt Kérdező!

        A szívritmusszabályozó valóban a pulzusszámra figyel. Ez a szív percenkénti összehúzódásainak a számát jelenti. Általában a beállítások különböznek az egyes készülékeknél, mivel egyénre szabottan állítjuk be a készülékeket. A készülék típusa is meghatározza azt, hogy a készülék mennyire tudja figyelembe venni a saját szívműködést. Ahhoz, hogy részletesen meg lehessen ítélni a készülék működését ismerni kellene a készülék típusát és a beállításait. Ezt azonban csak szakrendelésen tudják ellenőrízni. Keressen fel pacemaker szakrendelést, hiszen a panaszai miatt indokolt.

        Dr. Palotás Lehel szívsebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 19:37:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: