• Nekem fontos!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mit jelent, a " Kamrai Extrasystole . Depolarizáció:Bal Tawaraszár Blokk.1 tipus

        WEBBeteg szakértő válasza a szívultrahang témában

        Tisztelt Kérdező!

        A kamrai extrasystole a szív kamráinak egy soron kívüli összehúzódását jeleni, mely után rövid szünet szokott következni. Ez általában veszélytelen.

        Depolarizáció:fizikai fogalom, amely a sejtek elektromos változásait írja le, közvetve  az izomrostok összehúzódását-elernyedését eredményezi.

        Bal- Tawara szár blokk: a szívben az ingerképző és a munkavégző részek között ú.n ingervezető nyalábok vannak. Ha ezekben elektromos vezetési zavar támad, az az EKG képen nyomon követhető.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-26 22:48:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: