• Kardiológia - betaloc alkalmanként

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        Az lenne a kérdésem hogy a sima betaloc-ot lehet e alkamanként szedni ( nekem ez kb havonta egyszer)?

        Egyébként Mitralis prolapsus állapítottak meg pár éve. Néha beindul a pulzusom és akkor jól jönne. Írtak is fel nekem hogy szedjem tartósan, de abbahagytam 2 nap után mert elég jól lelassította a szívem, meg amúgy sem akarok fiatalon gyógyszeren élni. Kicsit pánikbeteg is lettem ez miatt. Sokat uttána olvastam és nagyon sok embrenek azt javasolták hogy nyugodtan bevehet néha egy szemet amikor úgy érzi, esetleg egy kis nyugtatóval kombinálva. A háziorvosommal irattam fel, de ő meg azt mondta, vagy szedjem rendszeresen vagy sehogy.

        Ön mit javasol?

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező!

        Ha más nem indokolja a Betaloc szedését (a nyugalmi pulzusszám nem magas, nincs hypertonia, a billentyű nem enged jelentősen vissza), a gyógyszert pedig egyébként rosszul tolerálja, megpróbálható az alkalmankénti szedés. Ilyenkor esetleg Magne B6 is megpróbálható. Jó lenne tudni, hogy egy-egy ilyen "beinduláskor" mennyi a pulzus, ha eddig nem történt meg, a ritmuszavar természetét is szerencsés lenne tisztázni (bár ez nehéz lehet, ha a szapora szívdobogás csak havonta egyszer jelentkezik). A panaszok sűrűsödése esetén viszont elképzelhető, hogy orvosa tartós gyógyszerszedést fog javasolni.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 20:26:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: