• Szívtáji fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorno   A11 eves fiam gyakran mellkasi  fajdalmakra  panaszkodik.A  sziv vizsgalat utani eredmenyek hal istennek negativak lettek, de annak ellenere apanaszai tovabra is eleg gyakoriak.Mi  lehet az oka?      Tisztelettel  a  szulok

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves anyuka!
         
        A mellkasi fájdalom gyermekkorban ritkábban szív eredetű, inkább egyéb problémák szoktak kiderülni. Javasolnék egy gasztroenterológiai vizsgálatot, mert gyakran okoz ilyen panaszt az. ún. reflux betegség. Ekkor a savas gyomortartalom a nyelőcső alsó szakaszára visszafolyva okozhat hasonló panaszt. Ilyenkor el szoktak végezni egy fájdalommentes tesztet is, ami kimutathatja, hogy a gyermek nem fertőződött-e meg egy baktériummal, ami szintén hasonló panaszokat okoz. Ha nem találnak itt eltérést, ortopédián javasolnám még vizsgálatát, mert a rossz tartás, görnyedés is kiválthat mellkasi fájdalmat. Mennyit ül a fia görnyedten TV, számítógép előtt?
         
        Dr. Fáklya Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-21 18:41:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 06:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: