• Mennyire veszélyes az alacsony vérnyomás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!A vérnyomásom általában alacsony 115/86,de a pulzosom rendszerint 100-on felül van.Előfordul napközben is,hogy leesik a vérnyomásom 97/67-re.Igaz elég kevés folyadékot fogyasztok.Lehet ez az oka az ingadozásnak?Mennyire károsítja a szivet,az alacsony vérnyomás?Válaszát előre is köszönöm.Aggódó 55 éves nő. 

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vérnyomás témában

        Kedves kérdező!

        Az alacsony vérnyomás, ha panaszokat nem okoz, önmagában véve nem kóros. A tartósan magas pulzusszám hátterében azonban általában valamilyen ok húzódik meg. Ez lehet pl. az ön által említett folyadékhiány (a szív gyakoribb összehúzódásokkal próbálja fenntartani az egy perc alatt kipumpálandó vérmennyiséget - ennek megfelelhet az alacsony vérnyomás is), de okozhatja láz, gyulladás, hormonális eltérés (ilyenkor általában a vérnyomás is magasabb), vérszegénység, különféle szívbetegségek. Ezek kizárására legalább egy vérvétel, ill. EKG készítése javasolt, ami alapján később akár kardiológiai vizsgálat is szóba jöhet.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-19 19:43:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 07:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: