• Megvastagodott aortabillentyű,heves szívdobogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ismét köszönöm válaszát,nagyon sokat segített vele.Még lenne egy kérdésem.Arról lenne szó, hogy mint már írtam, napközben nagyon magas a pulzusom és ez egyéb rosszulléteket okozott.Orvosom a panaszokat okozó sinus tachycardia miatt kis dózisú béta-blokkolót javasolt, 2,5 mg Concor Cor írt fel.Kérdésem az lenne,hogy ez a gyógyszer csökkentheti a fogamzásgátló hatékonyságát?Triodena fogamzásgátlót szedek.Vagy nem kell attól félnem,hogy teherbe eshetek?szeretnék valamilyen immunerősítőt is szedni,hogy elkerüljem a betegségeket, fertőzéseket, Őn ismer olyan komplex  vitamint amit ajánlana.

        Előre is nagyon köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás, szívdobogás témában

        Tisztelt kérdező!

        Úgy látom, kezelőorvosa mégis engedélyezte a fogamzásgátló további szedését. Bár a Concor is részben a májon keresztül ürül, nincs köze ahhoz az enzimhez, mely a fogamzásgátlóban levő hormonok lebomlásáért felel (ezt CYP 450-ként jelölik), tehát a hatékonyságot elvileg nem befolyásolja.
        Számos összetett vitaminkészítmény, homeopátiás immunerősítő van forgalomban, konkrét szert nem tudok ajánlani. Természetesen a kapszulák szedése mellett sem illik megfeledkezni a gyümölcsök, zöldségek vitamin- és antioxidáns-tartalmáról.

        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-13 13:18:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 13:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: