• Lélegeztetőgépen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem!
        A nagymamámon (elmult 60,cukorbeteg, epilepsziás, mind2 enyhe) érelmeszesedés miatt szivmutetet hajtottak végre, mely után átszállitották egy ilyen beteg szállitására alkalmatlan mentoben, aminek kovetkeztében szétcsuszott a szegcsontja, amit csak jóval késobb vettek észre, és elfertozodott. 60 napja lélegezteto gépen van, már jó ideje gégén keresztul. Az orvosok azt mondják teljesen elsorvadt a mell-lebenye, és már nem tud magától lélegezni. Szombaton le akarják kapcsolni a géprol. Kérdésem az, hogy lehet-e valamit tenni?

        WEBBeteg szakértő válasza a lélelegeztetés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Szívűtét után előfordul, hogy a szegycsont eltörik, ha gyenge a csont, de ez nem a mentőben történő szállítástól lesz. A hosszabbtávú lélegeztetőkezelés mellett sajnos valóban elgyengülnek azok az izmok, amelyek a légzésben segítenek, ezért ilyen hosszú lélegeztetés után ez valós probléma lehet, hogy légzésre képtelen önmagában. Valószínúleg a nagyon gyenge és rossz általános állapot és a reménytelen felgyógyulás miatt dönthetnek úgy a kezelőorvosai, hogy nincs tovább értelme ezeknek az erőfeszítéseknek.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-11 23:26:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 12:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: