• Magas pulzusszám nyugalmi állapotban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Néhány hete magas pulzusszámra panaszkodom! Konkrétan december közepe tájékán lettem rá figyelmes, hogy a torkomban ver a szivem, ami viszont jobban zavart, hogy nyom a mellkasom és emiatt esténként nehezebben alszom el. A pulzusom folyamatosan 90-120 között van bár szerencsére inkább az alsó értéknél jár, nyugalmi állapotban. Bevallom a testsúlyom sem éppen optimális, 106 Kg, 184 cm-es testmagasságnál. A vérnyomásom szintén nem a legmegfelelőbb, általában 140/95 (vagy némileg magasabb), amiben inkább az alsó érték az aggasztó. Jártam a kardiológián, ahol az orvos EKG és szívultrahang vizsgálat után azt válaszolta "a 'nagy' problémát máshol kell tovább keresnie...". Visszamentem a háziorvosomhoz, aki a 150-es Coaprovel (mivel az nem segített) szedése után a 300-as Coaprovel-t írta fel és mondta, hogy ez majd leviszi a pulzusomat is. Az utóbbit 2 hete szedem, de egyenlőre a pulzusomnál nem tapasztalok változást, bár jobban örültem volna, ha gyógyszerkúra megkezdése előtt megpróbálkozunk vmi "házi" megoldással, mégha az később is vezet eredményhez. Egyik ismerősöm hasonló problémáiról számolt be, amikor huszon éves korában gyors szívverésre a "betaloc" nevű gyógyszer alkalomszerű szedését írták fel és idővel elmúlt neki a "zakatolás". Ön javasolná ezt a gyógyszert?

        Egyenlőre nem tudom mi tévő legyek, mert a fő problémám nem javult és a házi orvosom komoly javaslattal még nem állt elő. Gonodlkodom, hogy a 24 órás pulzus/vérnoymás vizsgálat segítene? Ön mit javasol?  

        Előre is köszönöm, megtisztelő válaszát!

        Üdv,

        Sándor

         

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Tisztelt kérdező!







        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-13 09:32:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: