• Magas pulzusszám nyugalmi állapotban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néhány hete magas pulzusszámra panaszkodom! Konkrétan december közepe tájékán lettem rá figyelmes, hogy a torkomban ver a szivem, ami viszont jobban zavart, hogy nyom a mellkasom és emiatt esténként nehezebben alszom el. A pulzusom folyamatosan 90-120 között van bár szerencsére inkább az alsó értéknél jár, nyugalmi állapotban. Bevallom a testsúlyom sem éppen optimális, 106 Kg, 184 cm-es testmagasságnál. A vérnyomásom szintén nem a legmegfelelőbb, általában 140/95 (vagy némileg magasabb), amiben inkább az alsó érték az aggasztó. Jártam a kardiológián, ahol az orvos EKG és szívultrahang vizsgálat után azt válaszolta "a 'nagy' problémát máshol kell tovább keresnie...". Visszamentem a háziorvosomhoz, aki a 150-es Coaprovel (mivel az nem segített) szedése után a 300-as Coaprovel-t írta fel és mondta, hogy ez majd leviszi a pulzusomat is. Az utóbbit 2 hete szedem, de egyenlőre a pulzusomnál nem tapasztalok változást, bár jobban örültem volna, ha gyógyszerkúra megkezdése előtt megpróbálkozunk vmi "házi" megoldással, mégha az később is vezet eredményhez. Egyik ismerősöm hasonló problémáiról számolt be, amikor huszon éves korában gyors szívverésre a "betaloc" nevű gyógyszer alkalomszerű szedését írták fel és idővel elmúlt neki a "zakatolás". Ön javasolná ezt a gyógyszert? Egyenlőre nem tudom mi tévő legyek, mert a fő problémám nem javult és a házi orvosom komoly javaslattal még nem állt elő. Gonodlkodom, hogy a 24 órás pulzus/vérnoymás vizsgálat segítene? Ön mit javasol?   Előre is köszönöm, megtisztelő válaszát! Üdv, Sándor  

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Tisztelt kérdező!







        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-02-13 09:32:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 10:27

        Tudjon meg többet: magas pulzus

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Futás vagy kisebb testmozgás hatására zsibbad a lábam a kezem a szám. volt amikor elájultam. A nyaki ütőerem olyankor olyan mintha késsel szurkálnák. Orvosnál még ezekkel a panaszokkal nem voltam. Lehet hogy gyenge a...
        Kedves Doktornó! Egy éve tüdőembóliám volt, Xareltó vérhígítót szedek.A kérdésem a következő: száraz köhögésre a gyógyszerész a Libexin-t 100mg ajánlotta. Mivel olvastam, hogy ennek a gyógyszernek hörgőtágító hatása van szedhetem...
        Legtöbbször 50 alatti a pulzusom a vérnyomásom 160 fölött is volt.A per az mindig jó 75-85.A terheléses EKG és a holter nem mutatott semmit,legfeljebb annyit,hogy éjjel volt 41 is a pulzusom.Fiatal koromban sokat sportoltam.Várom szíves válaszát.
        T.Doktornő ! PFO katéteres zárása történt nálam, amit 25 mm-es Amplatzer occluderrel zártak. Kérdésem az lenne mekkora lehetett körülbelül ( mettől-meddig terjedhet a lyuk amit ekkora occluderrel zárnak) a lyuk amit bezártak? A...