• Magas pulzusszám nyugalmi állapotban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néhány hete magas pulzusszámra panaszkodom! Konkrétan december közepe tájékán lettem rá figyelmes, hogy a torkomban ver a szivem, ami viszont jobban zavart, hogy nyom a mellkasom és emiatt esténként nehezebben alszom el. A pulzusom folyamatosan 90-120 között van bár szerencsére inkább az alsó értéknél jár, nyugalmi állapotban. Bevallom a testsúlyom sem éppen optimális, 106 Kg, 184 cm-es testmagasságnál. A vérnyomásom szintén nem a legmegfelelőbb, általában 140/95 (vagy némileg magasabb), amiben inkább az alsó érték az aggasztó. Jártam a kardiológián, ahol az orvos EKG és szívultrahang vizsgálat után azt válaszolta "a 'nagy' problémát máshol kell tovább keresnie...". Visszamentem a háziorvosomhoz, aki a 150-es Coaprovel (mivel az nem segített) szedése után a 300-as Coaprovel-t írta fel és mondta, hogy ez majd leviszi a pulzusomat is. Az utóbbit 2 hete szedem, de egyenlőre a pulzusomnál nem tapasztalok változást, bár jobban örültem volna, ha gyógyszerkúra megkezdése előtt megpróbálkozunk vmi "házi" megoldással, mégha az később is vezet eredményhez. Egyik ismerősöm hasonló problémáiról számolt be, amikor huszon éves korában gyors szívverésre a "betaloc" nevű gyógyszer alkalomszerű szedését írták fel és idővel elmúlt neki a "zakatolás". Ön javasolná ezt a gyógyszert? Egyenlőre nem tudom mi tévő legyek, mert a fő problémám nem javult és a házi orvosom komoly javaslattal még nem állt elő. Gonodlkodom, hogy a 24 órás pulzus/vérnoymás vizsgálat segítene? Ön mit javasol?   Előre is köszönöm, megtisztelő válaszát! Üdv, Sándor  

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Tisztelt kérdező!







        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-02-13 09:32:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 10:27

        Tudjon meg többet: magas pulzus

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A minap Felületi trombózist állapítottak meg nekem de a háziorvosom nem igazán látott el semmi tanáccsal. Felírt Actil Duo-t, ASA Protect-et,Lioton Gél-t és szúrnom kell magam naponta egyszer Fraxiparine 0.4 ml-es oldattal 20...
        Üdvözölöm Doktornő. Férjem 66 éves 2014.12.11.-én Sziv katéteres vizsgálatott végeztek nála.A Zárójelentésben ez van leirva: SELECTIV CORONAROGRAFIA: A bal főtörzsdistalis része fusiformisan tágabb,a LAD eredésénél 35%-os stenosis van,a...
        Joestét megszeretném kérdezni hogy ez a 24 orás ekg monitorizálás ha nem érzek csak 1 honapba max 1-2x extrasysztolét akkor is kimutatja majd? Vagyis azt hiszem hogy extraszisztolém lehet mert két kisebbet dobog kimarad 2-3 másodpercre és utána...
        Kedves dr-nő! Páromat 2 hónapja beutalták,kardiológiai kivizsgálásra,bizonytalan eredetű mellkasi fájdalmak miatt!A vizsgálatok,szívultrahangból,és 24 órás nyugalmi és terheléses monitorozásból álltak,amik szerencsére,nem mutattak...
        Főleg éjjel álmomból ébredek szívremegés érzésre, ami percekig tart. Nagyon rossz érzés és nem tudom mit tehetnék. A vérnyomásom ugrál és a mérő szívritmus zavart mutat. Olyan mintha össze-vissza verne a szívem. Másnap egész nap...
        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! A következő problémával fordulok Önhöz. Édesanyám 53 éves. Harmadjára fordult elő vele a következő eset. Megbotlott és elesett, ami magában egy hétköznapi baleset (lenne). A furcsa az a dologban, hogy...
        Kedves Dr. Nő! Kérdeztem Öntől a halm. extráim kapcsán, már sok mindent próbáltam de nem jöttek rá, hogy mi lehet a baj. Javasolta a terheléses ekg-t, elmentem rá meg is van az eredmény: "A terhelés panaszt, ritmuszavart, kóros ekg...
        Tisztelt Dr.Nő/Úr!35 éves magas vérnyomás betegséggel kezelnek 1 hónapja.Reggel 1 szem coverex -AS 5mg szedek. Mellkasom és a hátam fáj néha egész nap,és valamikor pedig nem fáj.Valamikor levegő vételnél is érzem a fájdalmat.Ha kifeszítem...
        Tisztelt Doktornő! Familiáris hypercholesterinaemiam van, sajnos már fiatalon is koleszterinproblémáim vannak. Engem az EKG tesztem eredményének értelmezése érdekelne. Nem mondták el, hogy mit látnak, de jövő héten úgyis kell újra mennem,...
        Jónapot Dóktornö! egy olyan kérdesem lenne hogy olyat érzek hogy nagyot dobbant a szivem,hirtelen megál majd egy jo nagyot beledobbant ! és a mellkasomál is érzem ezt néha! voltam már kardiologián de azt mondták semmi baja nincs a szivemnek :S...
        Jó napot kívánok. Apai ágon a nagypapám koszorúér betegségben szenvedett, most a napokban kiderült, hogy apukámnak is a szívében található a szívet ellátó összes ér tehát a koszorú ér is beteg. Kérdésem: Menyi az esélye annak, hogy...
        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Egy 2005-os a holtervizsgalat eredmenye: normofrequentias,elvetve VES,idonkent synus tachicardia,supraventr tachycardia sem zarhato ki! Ez koros??? Szapora pulzusra ebredtem 2005-ben! Elmult,betalocot ettem ra. Pmirigy miatt...
        Tisztelt Dortor Nő, Azzal a kérdéssel keresem fel Önt, hogy a minap szívfájdalommal ébredtem, a jobb oldalon jelentkezett a fájdalom ami később átterjedt ugyanitt a vállamra. A vérnyomásom 148 84 volt. Arra gondoltam hogy a magas...
        Tisztelt Doktor Nő! Szeretnék Öntől kérdezni. Pajzsmirigy túlműködéssel kezeltek (subacut, vírusos, gyulladt) szteroiddal 3 hónapig. Azóta tart egy szorongásom, amely időnként szapora pulzussal jár.. mert hormontúladagolásom lett, s annak...
        Tisztelt Dr Nő A minap jártam a kardiológián és az ott kapott leletemhez szeretnék némi magyarázatot kérni, mivel is állok pontosan szemben. Ami megmaradt az orvossal folytatott beszélgetésből hogy: "szív bill ,-kapcsolatos és hogy a vér...
        EKG vizsgálaton voltam eredménye sinus ritmus hr 49/min, norm tengelyállás, qrs 0,08 pq 0,14 szab repol majd az ekg kép mellett a továbbiakat találta: 1130 simus bradycardia 2231 első foku av blokk 4364 t hullám abnormális, anterolateralis ischemia...
        Tisztelt Doktornő! Voltam kardiológusnál,mert sokat szúr a bal mellem felett a mellkasom, meg néha görcsöl. Ezek vannak leírva a papíra, és szeretném tudni mit jelentenek ezek: Anamnesis: Psoriasis mellett essencialis thrombocitózis miatt...
        Terápia
        Tisztelt WebDoktor! 23 éves vagyok, néhány hete erős szívdobbanásra ébredtem fel éjjel, és olyan érzés futott rajtam végig mintha valamin nagyon izgulnék, szorított a mellkasom és gombócot éreztem a torkomban. Másnap este is jelentkezett a...
        Tisztelt Doktornő! EKG vizsgálaton vettem részt a leletekkel a háziorvoshoz mentem,azonban ő nem adott felvilágosítást,csak beutalót kardiológiára,ahova elég soká kaptam időpontot.Érdekelne viszont addig,mi lehet a probléma? A leleten a...