• Gyógyszer változtatás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2003-2005 között szívritmuszavar miatt Betalokkot szedtem napi 2 szer 10mg.-osat. 2005-től a Concorból kellet mostanáig napi 1-szer 2,5mg-osat.Most én kértem vissza a Betalokkot, mert sűrün fájt a szívem de a kardiológián szervileg nem találtak semmit.Most keztem el szedni a Betalokot,de sajnos a gombóc érzet egésznam meg van a torkomba és Álmos vagyok. Az a kérdésem, hogy ez a gyógyszer váltás miatt van és szedjem tovább míg a szervezetem át áll, vagy vegyem vissza a Concort. A kardiológus szerint panaszaim idegi alapon vannak. A pszichológián xanax 0.25-őst adtak. Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Tisztelt kérdező!

        Mind a Concor, mind a Betaloc okozhat fáradtságot,a Betaloc talán kissé nagyobb gyakorisággal, ill. ez utóbbi vérnyomáscsökkentő hatása is kifejezettebb (bár ehhez elég kis dózisokat szed). Ha a Xanaxot újonnan kapta, ez is felelhet az álmosságért (mindamellett hozzászokást eredményez). Ha úgy érzi, a Concor mellett jobban érezte magát, és nem volt tőle túl alacsony a pulzusa, nyugodtan váltson vissza, a legközelebbi kontroll során jelezze a mellékhatást kezelőorvosának.

        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-06 22:32:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: