• Gyors szívverés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Angelika! Köszönöm előző válaszát,nagyon sokat segített vele.Megint voltam orvosnál és a rosszulléteim Ő szerinte nincsenek összefüggésben az aortabillentyű megvastagodással.Esténként szoktam rosszul lenni(Nagyon magas pulzus, fájó mellkas, légszomj,szédülés), bár egész nap nagyon szapora a pulzusom.Csinált Holter -vizsgálatot, az is csak az egész napos gyors szívverést mutatta ki, éjszaka viszont normál szintre csökken.Azt mondta szép egyenletesen, szabályosan ver .Orvosom szívizom őszehúzódás csökkentő gyógyszert írt fel.Kérdésem,hogy mitől lehet ez,lehet a mozgáshiánytól? Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Kedves kérdező!

        Örülök, hogy nincs komolyabb gond a billentyűvel, remélem, Ön is megnyugodott. A magas pulzusért felelhet még vérszegénység, pajzsmirigy-túlműködés (ezek vérvétellel kizárhatók), de az, hogy éjjel visszatér a normál szintre a pulzuszám, felvetik a napközbeni stressz, ill. az "edzetlenség" szerepét is. A sport, a mozgás olyan változásokat indít el a vegetatív idegrendszerben, amely a pulzusszám csökkentését eredményezi (bár a terhelés során a szívfrekvencia emelkedik), emellett jó hatással van az anyagcserére, segíthet a stresszoldásban. Nem kell nagy terheléssel kezdeni, kezdetben egy kis séta (gyorsabb tempóban) is elég, de jó hatású lehet az úszás, kerékpározás is.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-10 21:53:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 12:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: