• Rángások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram!

        Pár hete szapora szívverésre, mellkasfájdalomra, szédülésre ébredtem.Azóta folyamatosan fájó, szúró hol pedig égő érzést érzek a mellkasomban. Mely a bal kar felé a vállba is kisugárzik és úgy érzem alig bírom felemelni. Valamint az egész testemben érzem, hogy ugrál az ideg?, hol a szemhéjam, hol a hasamban,karban, stb érzem. EKG negatív, szív uh negatív. Kérem segítsen mi lehet az oka és hova fordulhatnék kivizsgálásra. Köszönettel Vico

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt kérdező!


        Nem derül ki, Ön hány éves, vannak-e koszorúér-betegségre hajlamosító rizikótényezői (magas vérnyomás, cukorbetegség, túlsúly, emelkedett vérzsírok, dohányzik-e), de panaszai nem számítanak típusosnak. Ettől függetlenül egy negatív nyugalmi ultrahang és EKG nem feltétlenül zárja ki a koszorúér-szűkület lehetőségét, én még egy terheléses vizsgálat elvégzését tartanám indokoltnak. A mellkasi fájdalom hátterében mozgásszervi eltérés, reflux, pszichés ok is állhat, ha szív eredet nem igazolódik, ilyen irányú kivizsgálások javasoltak.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 21:36:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: