• Az érfestés kockázata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! 61 éves cukorbeteg vagyok és nem régen érszűkületet állapítottak meg a jobb lábfejemnél. Polyneuropátiám is van és az orvos az érfestést , mint diagnosztizáló módszert írja elő. Ettől azonban még húzódozom, mert más, nem operatív beavatkozással is lehet javítani az "érszűkületen" ill. annak kedvezőtlen hatásain. Az a kérdésem, hogy milyen kockázattal jár egy érfestés az én koromban ill. milyen kockázatot jelent annak elhagyása. Válaszukat várva Tisztelettel: Huszák Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a érfestés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos az érszűkület fokát és az érintett ereket legjobban az érfestéssel lehet kimutatni. A cukorbetegek esetén sokszor csak a műtét előzheti meg az adott végtag amputációját. Az értágító infúziós kezelések a már elzáródott ereket nem tudják "kinyitni", ilyenkor csak a műtét segíthet áthidalni az elzáródott érszakaszt. Az érfestés nem jelent olyan kockázatot, ami miatt "nem érné meg" a vizsgálat elvégzése, a legfontosabb "veszély" a kontrasztanyagra kialakuló allergiás reakció.

         Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-03 23:32:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 20:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó