• Vérhigitó gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mit lehet tenni, ha már több mint fél éve szedi valaki a vérhígító gyógyszert, és a vére még mindig sűrű.

        Magas a koleszterin szintje is.

        Valami gyógytea, étrend,vagy valami más erre létezik-e, ami orvos felírása nélkül is szedhető (gyógytea nevet tudna mondani?)

        WEBBeteg szakértő válasza a véralvadásgátló témában

        Nem derül ki kérdéséből, mit ért vérhígító kezelés alatt. Amennyiben az illető Syncumart vagy Marfarint szed, ezek szintje laborvizsgálatokkal ellenőrizendő, és az INR érték alapján a kezelőorvos módosít a gyógyszer dózisán. Az Aspirin/Astrix ill. a Plavix hatásosságát szintén lehet laborvizsgálatokkal ellenőrizni. (A vérhígító gyógyszerek nem kifejezetten a vér sűrűségére hatnak, hanem a vér alvadékonyságát csökkentik, vérrögök kialakulását hivatottak megakadályozni.).

        A koleszterinszintet életmódbeli változtatással, túlsúly esetén fogyással, rendszeres testmozgással lehet csökkenteni. A vérzsírokra hatással van az étrend is. A modern társadalmakban elterjedt, hogy több kalóriát veszünk magunkhoz, mint amennyire valójában szükségünk van. A zsírosabb, vörös
         húsok helyett a sovány húsokat, halakat, az állati zsírok helyett pedig a telítetlen zsírsavakban gazdag növényi olajokat (olívaolaj, lenmagolaj) kell előnyben részesíteni, kerülni kell a finomított cukrok bevitelét. Hasznos az olajos magvak fogyasztása, a magas rosttartalmú ételek (zöldségek, gyümölcsök) a bélben csökkentik a koleszterin felszívódását, de a fokhagyma jótékony hatása is ismert. Sajnos gyógyteát nem tudok ajánlani. Ha a diéta és a mozgás mellett is a kívánt szint felett marad a koleszterin, gyógyszer szedésére van szükség. 

        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség

        Kérdés: 2009-02-02 15:08:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor nő! A mai napon voltam MRTG vizsgálaton.Panaszom,hogy kb.3 hete a mellkasom és a hátam közepén egy ponton szinte állandó jellegű,tompa szúrásó fájdalmat érzek! A lelet eredménye a következő: Tüdőmezök...
        Tisztelt Doktornő! 186cm magas, 95kg súlyú nem dohányzó és alkoholt legfeljebb csak kis mértékben esetenként étkezéshez fogyasztó férfi vagyok. Emelkedett tensio értékkek és kifejezett tachycardia miatt vizsgáltak.Status:norm.légzés...
        Tisztelt Doktornő! Mostanság gyakran fáj bal oldalt a szív környékén, tompa, váll felé sugárzó fájdalom de nem folyamatos hanem csak másodpercekre jelentkezik, de sokszor egymás után. A bal bordaív alatt is szokott általában fájni,...
        mit tegyek?Tisztelt Dr urak leirok minden részletet. 2008 ban kezdődött káliumhiánnyal ill.valószinű már akkor is tesztoszteronhiányom is lehetett az agyalapi mirigyben elváltozás hogy mi mit okozott azt P.L professzor vette észre.a káliumhiány...
        Már tegnap is írtam önöknek, de nem tudok megnyugodni, ezért leírom a fejleményeket. Tegnap ugye a villanykapcsoló megrázta a bal kezemet, éreztem ahogy végig megy benne az áram. A szüleim szerint semmi bajom nem lesz így nem mentünk orvoshoz,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        A Normaflore Extra teljessé teszi a bakteriális vagy vírusos fertőzés okozta akut hasmenés kezelését!
        A hajhullás kellemetlen, akár lelkileg is megterhelő lehet. Van megoldás!
        Tudjon meg többet a gyulladásos bélbetegségről! Hasznos információk az IBD-ről.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó