• Mélyvénás trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

        Tavaly augusztusban kaptam egy mélyvénás trombózist,amire azóta Syncumar tablettát szedek!A trombozis kialakulását a kicsit korábbi bokaficamomra vezették vissza.A belgyogyászaton 6-honapra javasolták a véralvadásgátló szedését,ami 2-hét mulva letelik!Az állapotomban én ugy érzem,hogy nem sok változás történt!A mai napig is vannak panaszaim.A lábam még mindig dagad,lilul,és nagyon hideg!A legjobban a reggeli orákban érzem magam,mert akkor egész éjszaka pihent a lábam.Nemsokkal ezután bokamagasságban el kezd fájni a lábam,és ez a fájdalom a nap végére elulerkodik az egész lábamon!Járás közben ugy érzem,mintha késsel szurkálnák a lábam.Bizonyos időközönként az egyik lábamujja elzsibbad.2008.08.14-ei ultrahangos vizsgálat eredménye:Bal oldalon a lábszár disztális felében a véna tibiális posteriorban echoszegény thrombus mutatható ki több cm hosszan.A véna poplitea és tibiális posterior kezdeti szakasza és a többi mélyvénák átjárhatoak.Compressiora a véna popliteán áramlodás fokozodása kiválthato,ami azt jelenti,hogy a trombosis haemodinamikailag jelenzős keringési zavart nem okoz.

        2008.10.27 ultrahang vizsgálati eredmény:

        a véna femoralis communistol a véna popliteaig ,valamint a véna saphena magna beömlési szakaszát vizsgálva a vénák átjárhatoak,bennük thrombus nem mutathato ki.Az áramlás légzéssel szinkron.a véna tibialis posteriorok és anteriorok átjárhatok,a boka magasságig végig követhetők.A véna peroneakban partialisthrombus látható,részleges recenalistatioval.

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

        A kezelő orvosom az utolso ultrahangos eredmény birtokában,azt mondta,hogy elindultam a gyogyulás irányába.Ha ez tényleg így van,akkor minek köszönhetem ezeket a problémákat??

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel:Berta László

        WEBBeteg szakértő válasza a mélyvénás trombózis témában

        Tisztelt Berta úr!

        Panasza hátterében a korábbi bokasérülés, de a mélyvénás trombózist követően gyakorta kialakuló vénás elégtelenség is állhat (a trombózis miatt merevebbé válik a vénafal, tönkremennek a vénában található billentyűk, melyek a vért a szív felé terelik, így hosszan tartó állás során a gravitáció miatt pangás alakul ki, ami a láb bedagadásához, a felszínes vénák kitágulásához vezet).
        Javasolt angiológiai szakrendelés felkeresése, ahol döntenek a további gyógyszeres kezelésről (a Syncumar esetleges további szükségességéről), kompressziós harisnya felírásáról. Addig is javasolt a végtag gyakori pihentetése, felpolcolása, lehetőség szerinti fáslizása.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 08:43:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: