• Érszűkület

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        hello! nemreg voltam hasi ultrahangon ahol ezt irtak: a hasi aorta normal lefutasu, tagassagu, a falban meszes plakkok?ez mit jelent ?erszukulet?kell vele foglalkozni?elore is  koszonom a valaszt!

        WEBBeteg szakértő válasza a érszűkület témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem jelent súlyos szűkületet. Az érelmeszesedés jeleit mutatja, mely később annak fokozódásával veszélyes lehet. Segíthet a telített zsírok bevitelének csökkentése, és az egészséges táplálkozás mellett a dohányzás mellőzése, fizikai aktivitás fokozása, a magas vérnyomás rendezése. A későbbiekben a.hasi ultrahang ismétlése javasolt.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-27 22:43:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: