• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Nő! 25 éves nő vagyok,és a vérnyomásommal van problémám,elég alacsony.Viszont a harmadik érték szinte mindig 80 fölött van.Irok példát:99/66/98,vagy 105/69/87 Kb két három naponta mérem és ezek az értékek vannak.Kell-e aggódnom? Elöre is köszönöm válaszát!!

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vérnyomás témában

        Tisztelt kérdező!


        Ha nincs panasza, nincs teendő ezekkel a vérnyomásértékekkel. A harmadik érték a pulzusszámot jelöli, ha ez nyugalmi állapotban tartósan 100/perc felett van, kivizsgálás javasolt. A fiatal nőknél előforduló leggyakoribb okok, mint a vérszegénység, pajzsmirigy-betegség egyszerű vérvétellel kizárhatók, ritkábban kardiológiai vizsgálatra is szükség lehet.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-26 21:04:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: