• Szívbetegség ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor .

        A cardiologiai echon. I. foku AR  egyébként normál color doppler.....

        Az intézetben nem sok tájékoztatást kaptam ,hogy mit jelent ez ?

        Várom válaszát Tisztelettel.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező!

        Az AR az aorta regurgitáció rövidítése. Az aorta billentyű a szív egyik ürege (a bal kamra) és a főverőér (az aorta) közötti „szelep”, mely azért felel, hogy a vér csak egy irányba folyhasson. Ha ez a billentyű visszaenged, regurgitációról beszélünk. Ultrahanggal ennek 4 fokozatát lehet elkülöníteni, az I. fok a legenyhébb, ami minimális visszacsorgást jelent. Ez teendőt, műtétet nem igényel.

        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 09:34:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 07:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: