• Mi baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT DOKTOR ÚR!ÉDESAPÁMNAK FÁJA LÁBA  UGY 2HONAPJA.BEÜTÖTTE ARRA KAPOTT ANTIBIOTIKUMOT.TESZEM HOZZÁ VOLT 2-3SZIVBELI ÉRTÁGITÁSA ÉS EGY INFARKTUSA.SZED RÁ GYOGYSZEREKET.MOST PESTEN VAN A SZIVÉVEL MEGINT ÉRT KELL FESTENI.ÉS ITT DERÜLT KI HOGY MÁJA LÉPE MEGVAN NAGYOBBODVA MAGAS A FEHÉRVÉRSEJTJE BE VAN DAGADVA LÁBA.TÉRDE PONTOSSABBAN.ELÉGGÉ FÁJNAK A LÁBAI.MI LEHET AZ OK?DE MÁS FÁJDALMA NINCSEN.MI LEHET A BAJ?KÉREM VÁLASZÁT.KÖSZÖNÖM!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívelégtelenség témában

        Tisztelt kérdező!


        Valószínűleg több tényező is közrejátszik édesapja állapotában. A lezajlott infarktus és a további tágításokat igénylő koszorúér-betegség miatt károsodhatott a szívizomzat egy része. Ennek következtében csökken a szív összehúzódó képessége, ami azt jelenti, hogy a szív nem képes a nagyerek felé kellő erővel kipumpálni a vért, és emiatt nem is képes elegendő vérmennyiséget befogadni a vénák felől. Így a vénák oldalán pang a vér, ami pl. a hasi szervek szintjén a máj, lép duzzadását okozhatja. Ez lehet az egyik oka a megnagyobbodásnak. Ezen kívül ilyen eltérést okozhatnak a vérképzőszervi betegségek, különböző fertőzések, bizonyos gyógyszerek, hosszabb távú alkoholfogyasztás, a máj betegségei. A magas fehérvérsejtszámot okozhatja gyulladás, de felelhet ezért is vérképzőszervi betegség. 


        A lábdagadás oka szintén lehet a szív gyengesége, de ha édesapjának csak a térde van megduzzadva, az ízületi gyulladásos folyamat irányába terelheti a gyanút (ami okozhat fehérvérsejt-emelkedést). A láb fájdalmát az ízületi eltéréseken kívül okozhatja érszűkület is – gyakran előfordul, hogy nem kizárólag a szív erei betegek, hanem szűkület látható a végtagi és a nyaki ereken is.


        A szív állapotáról legbiztosabban a jelenlegi kezelőorvos tud nyilatkozni, amennyiben a fenti eltérések kardiológiai okkal nem magyarázhatók, további vizsgálatokra lehet szükség, de kérdéseire minden bizonnyal a kezelőorvos is készséggel válaszol majd.


        Üdvözlettel és édesapjának gyógyulást kívánva, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-16 21:53:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 10:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: