• Magas pulzusszám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.Úr/Nő! A 16 éves lányom nemrég volt iskolai orvosi vizsgálaton, ahol megállapították, hogy magas a vérnyomása, főleg a pulzusszáma. Itthoni méréseknél is az alábbi eredmények születtek: 138/79 pulzus 103, 144/90 pulzus 101, 132/88 pulzus 100. Megkérdeztem a háziorvost, hogy szerinte ez normális-e vagy valamit tenni kell ellene, mire ő azt mondta, hogy ebben a korban ez előfordul és ezzel elintézte. Az lenne a kérdésem Önöknől, hogy tényleg a vérnyomása majd idővel magától helyreáll, vagy ez csak egy válasz volt és mégis kellene valamit ellene tenni. Amúgy elég gyakran előfordul, hogy fáj a lányom feje. Esetleg ez is összefüggésben lehet a vérnyomásával? Ja igen és még hozzáteszem, hogy sajnos kb. 3 éve már rendszeresen dohányzik. Várom válaszukat. Előre is köszönöm. Tisztelettel: Vargáné

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves anyuka!
         
        A lányánál az orvosi vizsgálat okozta vagy egyéb stressz is lehet ennek a vérnyomásnak és pulzusértéknek az oka. Természetesen így látatlanban ezt biztosan állítani nem lehet, véleményem szerint érdemes lenne pajzsmirigyhormon vizsgálat és kardiológiai vizsgálat, hogy kizárják a komolyabb problémákat. A serdülőkor önmagában nem magyarázat a magasabb vérnyomás ill. pulzusértékekre és a fejfájásra sem. (Érdemes megfigyelni, hogy alvás közben  normalizálódik-e pulzusszám.Ha igen, az bíztató jel.)
         
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-16 21:51:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: