• Rendszertelen szívverés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!

        33 éves budapesti nő vagyok. Néhány napja az a gondom, hogy rendszertelenül ver a szívem. Időnként extrasystolés érzésem van. Van refluxom. Olyan mintha egy buborék keletkezne a gyomromban és felnyomna a rekeszizmomat, ettől "beugrik" a szívem többször is. Van mitralis prolapsusom is, erre 2,5 mg Concort szedek per nap.

        Stresszes vagyok, sok a feszültség az életemben mostanság. Refluxomra szedek időnként Rennie-t. Most bevettem magnéziumot és savlekötőt. Most mintha kicsit jobb lenne. Ha idegesebb vagyok, felszökik a sav a számban, büfögési ingerem lesz, és rendszertelen szívdobogásom.

        Mit tegyek? Be vagyok pánikolva.

        Minimális adag koffeint fogyasztok csak. Lehet magnéziumhiány vagy vashiány??? Nem dohányzom, nem iszom alkoholt.

        Sokszor a sima kristályvíztől is ilyen érzésem van.

         

        Üdvözlettel: Nóra

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves Nóra!


        Úgy tűnik, jelenleg inkább a refluxbetegég áll a panaszok hátterében. A nyelőcsőbe visszakerülő savas gyomortartalom, a puffadás reflexesen is válthat ki extrasystolékat, melyek mitralis prolapsus mellett egyébként is nagyobb valószínűséggel jelentkeznek. A Concor mérsékelheti a prolapsushoz társuló panaszokat, bár a melléütések számát nem feltétlenül csökkenti. Megpróbálható magnézium pezsgőtabletta vagy Magne B6 szedése.
        A refluxos panaszokat a kávé- és alkoholfogyasztás, csokoládé, fűszeres ételek evése is provokálhatja. Elsősorban gastroenterológiai kivizsgálást javaslok, a szakorvos által felírt, Rennie-nél hatékonyabb gyógyszerek jó eséllyel csökkenthetik panaszait. A melléütések számának felmérése és az egyéb ritmuszavarok kizárása érdekében pedig egy Holter EKG felhelyezése lenne tanácsos. Ezek mellett a szorongás, a stressz oldása is sokat számíthat a panaszok mérséklésében.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-13 20:54:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: