• Labor eredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A következö laboreredmények orvosi véleménye érdekelne! Fructosamin meghat:281 umol/l (4,10-5,90) Triglicerid:1,83 mol/l (0,7-1,7) LDL-C/számitott érték/:3,55mol/l (<3,00) Aetherogén i:CHOL/HDL:5,1 (<4.00) Amiláz:26U/l (28-100) Fe:7,3umol/l (9,50-29,90) LVK/számitott/:56 umol/l (28-54) AST:212IU/ml (<200) Eosinophyl:6% (<5) Lymphocyta:42% (19-41) Szabat T3:4,5pg/ml (1,5-4,1) Jelenleg Syncumar tablettát szedek!Válaszát előre is köszönöm!Berta László

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Tisztelt Berta Úr!


        Feltételezem, csak azokat az eredményeket írta le, melyekben eltérés mutatkozott. Ez alapján a lipidszintek (mind a triglicerid, mind a „rossz”, érelmeszesedést okozó LDL-koleszterin) magasak, az aterogén index (mely az össz- és a „jó”, HDL-koleszterin aránya, és az érelmeszesedésre mutató hajlammal függ össze) szintén magas. Ez alapján diétára, esetleg koleszterincsökkentő gyógyszer szedésére van szükség.
        Az amiláz értéke hasnyálmirigy-gyulladásban emelkedik meg, ez az érték Önnél kissé alacsonyabb a referenciatartománynál, ennek jelentősége nincs.
        Az Fe, azaz a vas szintje alacsony, a Látens Vaskötő Kapacitás pedig kissé magasabb, ez vashiányra utal (mely valószínűleg vérszegénységet még nem okoz, mivel erre utaló paramétert nem találok).
        Az eosinophil és a lymphocyta sejtek a fehérvérsejtek egy-egy típusát jelölik, a megadott számok csak relatív értékek az össz-fehérvérsejtszámon belül, ezek az értékek még nem számítanak kórosnak.
        A szabad T3 egy pajzsmirigy-hormont jelöl, ennek jelzetten magasabb az értéke, de ha nincs pajzsmirigy-túlműködésre utaló tünete, és a TSH normál tartományban van, nincs vele különösebb teendő, néhány hónap múlva kontrollálni kell.
        A fruktózamint cukorbetegségben szokták nézni, az elmúlt 2-3 hét vércukorszintjeit tükröző laborparaméter – normál értéke a legtöbb laborban <285 µmol/l, ez alapján az Ön értéke még pont megfelelő (bár különböző laborok dolgozhatnak más-más referenciaértékkel, mégis felmerül a kérdés, hogy a fenti zárójelben megadott érték nem lehet-e elírás). Az AST a referenciaérték alapján valószínűleg az anti-Streptolysin titert jelöli, ez egy, pl. mandulagyulladást okozó baktérium ellen termelt antitest, ennek értéke csak jelzetten magasabb, amit okozhat régebben lezajlott fertőzés is.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-18 22:00:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm Dr nő!!! 2017 12.06-án voltam kardiológiai vizsgálaton!! Ekg: 80/min sinus ritmus, bal tengelyállás, norm vezetési idők, norm repol. Leletem: Aorta ascendens: 31mm. Szabályos aorta gyökben ép, jól separálódó háromtasakos aorta...
        Tisztelt Doktornő! A kisfiam egy éves, teljesen egészséges. A súlya szépen fejlődik, a háziorvos a hallgatózás során mindig mindent rendben talál. A terhességem alatt terhességi toxémia gyanú miatt Aspirin protectet kellett szednem a 36....
        Jó napot kívánok. 31éves,172cm magas,50kg, két gyerekes anyuka vagyok. Mostanában sokat nyom a mellkasom. Méregetem rendszeresen a vérnyomásom digitális vérnyomásmérővel itthon. Általában, szinte mindig nagyon alacsony a vérnyomásom. A...
        Füredi szivkorhazba fogadna orvos, de beutalót kell vinni. 1977-óta veszprémi lakos, de más megye másik körzeti orvosánal van a karton. Ott csak szeptember 28-ra adtak időpontot. Azt a beutalót elfogadja-e a kórház, ha mad megye orvosa adja....
        Kedves Doktornő! Két napja nagy lélegzetvételkor a melkas közepén a egy pillanatra szúró vagy tompa nyomást érzek . Ez csak ha nagy lélegzetvételt veszek. A sürgősségi osztályon vér képalkotó vizsgálaton a Kardiális Troponin...
        Tisztelt Doktor Úr / Hölgy, Szeretném kérni segítségét a mellékelt szívultrahang lelet értelmezésében (anamnézis a mellékelt ambuláns lapon). 80 éves, hölgy páciens. Továbbá, ezen lelet alapján továbbra is javasolt-e az (eddig szedett)...
        Tisztelt Doktornő! A problémám több hónapja fennáll. Mellkasi szorító fájdalmaim vannak gyakran, feszül a bőröm úgy, mint amikor leég. Több vizsgálatom volt, Holter ABPM, ekg,terheléses ekg,szívultrahang. A vérnyomásom magasabb,napi...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy voltam teljes kardiológiai kivizsgáláson ahol volt nyugalmi és terheléses ekg szívultrahang és arteriográfia.Minden rendben volt kivéve triglicerid volt 4,3 ami tavaly "csak" 3,2 és hogy...
        Tisztelt Doktornő!Reggel szedek 20mg citapramot 2.5mg rilexxel,dél 1.875 rilex és este is 1.875mg rilex pánikbetegségemre. 26 éves vékony anyuka vagyok a pulzusom nyugalomban napközben 55-60 estére ez 50-55re megy pihenéskor tv,t nézve. Terhelésre...
        Jó napot 2éve úgy éreztem hogy kihagy a szívem elmenten a háziorvoshoz és elkuldot kivizsgálásra de csak egy 24oras holteres vizsgálatot csináltak aszt montak semmi eltérés semmi baja a szívemnek a stressz csinálja most 3 napja megint érzem...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó