• Mit tegyünk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Anyósom 83 éves Vele kapcsolatban kérdezek. -Fokozódó fulladás -Mindkét láb erősen oedémás -Nagyon gyenge, szinte csak segítséggel tud mozogni, lassan még az ágyon megfordulni is -Vízhajtó szedése mellet is csak nagyon ritkán kell vizeletet ürítenie -Több alkalommal tapasztalható nála időzavar, valamint gondolkodási zavarok -Egész nap nagyon kevés a táplálék, ami elfogyaszt, nincs étvágya, sőt ha eszik, akkor még nem is érzi jól magát utána. Ennek ellenére a súlya nem változott. Debreceni III.sz- Belgyógyászati Klinika által kiírt gyógyszerek: -napi 1 mg és 1,5 mg Syncumar naponta váltva -napi 0,5 mg Digoxin (szombat és vasárnap szünete) -reggel 2,5 mg Coverex AS -2x8 mg Corvaton R -2x200mg Egifilin -2x 6,25 mg Talliton -napi 50 mg Verospiron -heti 2 napon napi 40 mg Furosemid és 600 mg Kaldyum ezen a napon Az állapota ingadozó! Azért fordultam Önökhöz, mert engem Dr. Plósz János Úr gyógyított meg ezeken a lapokon! Ha állapota rosszabbodna, elképzelhető e, hogy hozzá vagy másik jó orvoshoz a Debreceni Kenézi Kórházba utalják be, mivel Anyósom bárándi lakos?! A DEOEC II-es Bel. egy rém álom, és sajnos én oda tartozom!Állítólag Ő is?! Ha szükséges beszkennelem az összes vizsgálati eredményeit. A DEOEC Cardiológiára elő van jegyezve 2009.01.21-re Dr. Kolozsvári Rudolf Úrhoz billenytyű hibák vizsgálatára. Állítólag van egy petefészek rákja? Ami nem teljesen igazolódott be, ugyanis a tumormarker száma ingadozó a 0-600-ig. 2008.12.29 zárójelentés alapján a tumormarker csökkenő tendenciát mutat!(ezt az orvos mondta) Ca-125! Kb.1 éve Avemar-t szed, ami 2008.novemberig jó hatással volt Rá, egésznap dolgozott a kertben! Tisztelettel: Lugosi András (akit már majdnem eltemettek!) Előre is köszönöm szíves válaszukat! -

        WEBBeteg szakértő válasza a szívelégtelenség témában

        Tisztelt András!

        A leírtak alapján anyósának tünetei szívelégtelenségre utalnak, a fulladás, alszárödéma folyadékfelszaporodást jelez. Anyósa a szívelégtelenségnek megfelelő gyógyszereket kapja, de elképzelhető, hogy ezek dózisának változtatására van szükség, különös tekintettel a vízhajtóra, ill. vénás vízhajtó alkalmazására is szükség lehet, de ennek pontos megítélése „látatlanul” nehéz. Az állapotrosszabbodás, a vizelet mennyiségének csökkenése miatt, főleg, ha nyugalmi  fulladásos panaszok is társulnak, javaslom a háziorvos, ill. ügyelet mielőbbi kihívását, akik a helyszíni vizsgálatot és ellátást követően döntenek a továbbutalásról (az ÁNTSZ honlapja alapján belgyógyászati, ill. sürgősségi szempontból Báránd a berettyóújfalui valamint a Kenézy Kórházhoz tartozik).

        Természetesen szükség van kardiológiai szakvizsgálatra is a szív funkciójának megítélése, billentyűhibák kizárása, a gyógyszeres kezelés optimalizálása céljából.

        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-08 17:26:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: