• Mitralis prolapus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Nő! Nálam 2 éve diagnosztizálták a mitralis prolapsust. A doktorom Betalocot írt fel nekem, de nem használt. Azt mondta, hogy stressz miatt alakult ki nálam. A pulzusom rendszerint 100 felett van, de volt már 162 is. A mellkasom fáj, és ami meglepő, hogy a nyakam és a mellkasom kivörösödik. Sajnos nem tudok sportolni, de az idegességtől is előjön. A kérdésem, hogy tényleg köze van ennek a betegségnek a stresszhez? És a vörösödést hogyan lehetne kezelni, mert elég kellemetlen jelenség! Köszönöm válaszát és segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a mitrális prolapus témában

         

        Kedves kérdező!

        A mitralis prolapsus a mitralis billentyű és az azt tartó ínhúrok kötőszöveti lazasága miatt kialakuló eltérés, mely igen gyakori fiatal nőknél, előfordulásában örökletes tényezők is szerepet játszhatnak. Az esetek egy részében semmilyen panasszal nem jár, számos beteg azonban mellkasi fájdalmakról, szapora szívdobogásérzésről, egy-egy szívverés kimaradásáról számol be. Ezeket a panaszokat stressz, szorongás fokozhatja. A

         Betaloc nevű gyógyszer a szívfrekvencia csökkentését szolgálja. A 100/perc nyugalmi pulzusszám magas, hátterében más okokat, pl. pajzsmirigy-túlműködést is ki kell zárni, a szapora szívműködés természetéről a 24 órás, ún. Holter EKG adhat még felvilágosítást. Amennyiben egyéb eltérés nem igazolódik, szóba jöhet a Betaloc dózisának változtatása vagy a gyógyszer lecserélése, emiatt konzultáljon kezelőorvosával.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-25 11:18:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: