• Gyógyítható?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tistelt Szakértők! A vegetatív dystonia legtöbb tünete jellemző rám és 20-éve járom az orvosokat,(közben már a depresszió is jelentkezett,ami a zárkózottságomnak is köszönhető) de nem igazán tudják megállapítani valójában mi a bajom.Szóval mit tanácsolnak?Válaszukat köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a vegetatív dystonia témában

        Tisztelt kérdező!


        A tünetek, panaszok pontosabb ismerete nélkül nehéz válaszolni. Szédülést, szapora szívdobogásérzést, vérnyomásesést idegrendszeri (pl. nyaki erek szűkülete, Parkinson-kór), fül-orr-gégészeti, hormonális (pajzsmirigy, mellékvese betegségei), és szívbetegség (pl. aorta billentyű szűkülete) is okozhat, de hasonló panaszok hátterében gyógyszermellékhatás, vérszegénység is állhat. A vegetatív idegrendszer károsodását okozhatják anyagcsere-betegségek, pl. a cukorbetegség is. Szervi betegségeken kívül maga a szorongás is hozzájárulhat a panaszokhoz. Az okok felderítésére belgyógyászati, ideggyógyászati kivizsgálásra van szükség, amennyiben a fenti eltérések valamelyike igazolódik, megfelelő kezeléssel a panaszok csökkenthetők, esetleg meg is szüntethetők.

        Üdvözlettel:Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-23 14:30:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 07:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: