• Az érszükület kezelésének új lehetősége?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több napilapban lehetett olvasni az új gyógyítási eljárásról.A Nashwan-Parasound készülék számos nemzetközi aranyérmet elnyert - írják.A TB nem támogatja. Mi a módszer lényege? Azonos - e a sonoterápiával? Önök javasolják-e a kezelést igénybe venni?

        WEBBeteg szakértő válasza a érszűkület kezelés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Nashwan-Parasound műszer működési elve hasonló a sonoterápiás kezelések céljára alkalmazott eszközéhez. Mindkettő hanghullámokat alkalmaz perifériás érszűkület betegség kezelésére. Az alkalmazott hanghullámok frekvenciái, a hanghullámok kibocsátásának időtartama, az ismétlési periódusok hossza valószínűleg eltér, de az elv ugyanaz.
        Mindkét eszközt/módszert szabadalmi oltalom védi. Ezek dokumentációi ingyenesen beszerezhetőek. A leírások tartalmazhatják a részleteket.

        A Nashwan-Parasound műszer hatásosságára vonatkozóan tudományos bizonyíték nem áll rendelkezésre. Megnéztem, a témában egyetlen komoly tudományos publikáció sem született. Tudományos bizonyíték ugyanakkor a kezelés ártalmasságára sincs.

        Azt a kérdést, hogy a kérdező betegnek milyen kezelésre van szüksége jelen állapotában, csak angiológiai (belgyógyász) és/vagy érsebészeti szakvizsgálat után lehet felelősséggel megválaszolni. A Nashwan-Parasound műszerrel való kezelés a fizikoterápia kategóriájába tartozik.

        Javaslat:A beteg forduljon angiológushoz. Az orvosa által javasolt kezelések mellett nyugodtan kipróbálhatja a Nashwan-Parasound-kezelést is. Ha ezt hatékonynak ítéli (járástávolsága nőtt, az esetleges nyugalmi fájdalom csökkent), akkor annak megítélése, hogy ez neki megéri-e a kezelések árát, az ő személyes döntése lehet.

        WEBBeteg


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-18 09:44:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: