• SZIVRITMUS?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ÜDVÖZLÖM ÉN EGY OLYAN KÉRDÉSSEL FORDULOK A DOKTOR ÚR VAGY NÖ-HÖZ SZIVPROBLÉMÁM VAN SOKAT JÁRTAM VELE BELGYOGYÁSZ KARDIOLOGUSHOZ IS DE NEM TALÁLNAK SEMMI BAJOMAT PEDIG ÉN ÉRZEM TORKOMBOL EGY HIRTELEN VIBRÁLÓ ÉRZÉS JÖN RÁM ÉS A SZIVEMMEL EGYÜTT BEDOBBANÁST ÉRZEK OLYANKOR EGY PILLANATRA ELSÖTÉTÜL ELÖTTEM MINDEN MÁR TÖBB MINT 13 ÉVE EZ A JELENSÉG PÁR MÁSODPERCIG TART ÉS KELLEMETLEN OLYANKOR VISSZAFOGOM A LÉLEGZETEMET VAGY KÖHÖGÖK ÉS AKKOR ENYHÜL OLYAN MINT EGY VILLANÁS AZ EGÉSZ KARDIOLOGUSOM NEM TALÁLT SEMMI RENDELLENSSÉGET MINDEN KONTROL PAPIROMON EZ ÁLL MITRUALIS POLOPSUS HA JÓL IROM TABLETTÁT A CONCOR 5  IRTÁK FEL DE NEM SZEDEM MERT ATTOL IS UGYAN UGY ÉRZEM ÉS RÁADÁSUL A VÉRNYOMÁSOM IS NAGYON ALACSONY ALABBOL 90/80 PULZUS 90 100 KÖZÖTT MOZOG VOLT HOGY ÉJJEL ARRA KELTEM FEL ÉS LEFOGTAM A TORKOM ALATT A KEZEMMEL VALAMI TANÁCSOT SZERETNÉK KÉRNI  MI LEHET EZ  34 ÉVES ELKESEREDETT LÁNY VAGYOK TISZTELETTEL HELÉNA

        WEBBeteg szakértő válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Heléna! A mitralis prolapsus egy apró billentyűhiba (a bal pitvar és kamra közötti billentyű lazább a kelleténél) - ennek következtében minden egyes szívösszehúzódáskor, amikor a kamra vért pumpál az erek felé, a billentyűt tartó ínhúrok túlfeszülnek, ez pedig kellemetlen tünetekhez vezethet. Ez az eltérés többnyire jóindulatú, nem igényel kezelést, de társulhatnak hozzá ritmuszavarok, amiket nem mindig egyszerű befolyásolni. A leírása alapján nem teljesen egyértelmű, mi lehet ez a ritmuszavar, jó lenne látni egy 24 órás EKG-t. A leggyakrabban ún. extraszisztolék (melléütésként, kihagyásként, bedobbanásként szokták jellemezni) jelentkeznek, amik ugyan kellemetlenek, de teendőt általában nem igényelnek. A Concor néha csökkenti a számukat, de, mint az Ön esetében is történt, előfordulhat, hogy változatlanok maradnak a panaszok. Sport, stresszoldás szokott jó hatású lenni ilyen esetekben, illetve Magne B6 szedése segíthet. A 24 órás EKG segíthet elkülöníteni, valóban ez áll-e a háttérben, vagy más ritmuszavar, amit esetleg katéteres módszerrel véglegesen meg lehet szüntetni - nem tudom, történt-e ilyen vizsgálat, ha nem, kardiológiai kontroll javasolt. Mindenesetre azt érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a ritmuszavarok általában nem rosszindulatúak, inkább csak kellemetlenek, viszont az előfordulásuktól való félelem sűrűbbé teheti a panaszokat.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-04-12 10:56:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó