• érszükület

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mitjelent a dopler index? Milyen a jó érték? Mit jelent az ADP és az ATP? Mennyia jó érték? Milyen gyógyszer van az érszűkületre?

        WEBBeteg szakértő válasza a érszűkület témában

        Kedves Kérdező,

        A doppler index során vérnyomás mérés történik az alsó és a felső végtagon, majd  az alsó végtagon mért eredményt elosztják a felső végtagon mért eredménnyel, a jó az ha a végeredmény nagyobb mint 1, amennyiben a végeredmény kisebb mint 0,5 az  súlyos érszűkületre utal. Az érszűkület mértékétől függ a kezelés, a kezelés része a megfelelő életmód így például a dohányzás abbahagyása, a fizikai aktivitás mozgatás, vérzsírok csökkentése, infúziós kezelés és végezetül amennyiben szükséges értágítás, érbeültetés lehetősége áll fenn.  Az ADP és ATP sok mindennek lehet a rövidítése, fontos hogy, minek kapcsán találkozott ezekkel a rövidítésekkel.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-07 14:26:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: