• Kardiológiai lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Májusban kardiológiai kivizsgálásra küldött a háziorvosom, mert gyakran szúrt a mellkasom,levert a víz, rossz volt a közérzetem stb.A vérnyomásommal nem volt gond.Az egyik kérdésem az lenne,hogy mit jelentenek az eredmények?Az Ekg eredménye: SR kp R fr: 75/min Pq:0.15 Qrs:0:o8 átm V3-ban V1-2 rSr norm repol.Echo: Bk 44/24 Jk 20.Ao vmax '.58 A0 bill 3 tasakos,E/A 1/0.7 Dt 140 Bp 25 A0 24/14 sept 8/12 Hf 8/14 Ao asc20 IVC norm.ASd nem igazolható.If TI APSP 36 hgmm jelzett MI, jelzett ant prolapsus.BPSt4,JPSt2 halk syst zörej. Ekkor a kardiológus azt mondta, hogy az Apsp a határon van, és 1 év múlva kontrollt javasolt. Az orvosomtól kaptam Nebilet nevű tablettát, amiből reggelente 1/4-T kell szednem. A problémám az lenne, hogy mostanában egyre jobban szúr, szinte mindennap a mellkasom.Mintha harapófogóval szorítanák úgy lüktet. Mit jelent az,hogy az apsp a normális felső határon van?Mik lehetnek ennek késöbb a következményei? Üdvözlettel:egy aggódó 22 éves lány

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbillentyű elégtelenség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt leletek normális EKG-t valamint enyhe mitrális  billntyű elégtelenséget mutatnak. Ezek nem komoly elváltozások, de mivel ezek a későbbiekben fokozódhatnak, ezért érdemes bizonyos időnként ellenőrzést ( szívultrahang) végeztetni. Fiatal hölgyeknél előforduló betegség a mitrális prolapsus szindróma, mely nem életveszélyes, esetleg okozhatja a panaszait.

        Dr. Palotás Lehel szívsebész


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2008-10-06 23:43:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: