• Zsírcsomók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Páromnak- 42 éves, vérzsírproblémákkal, magas vérnyomással 15 éve kezelik- tegnap a munkaalkalmasságin azt mondták: Tele van a hasa tapintható zsírcsomókkal. Nem küldte az orvos ugyan sehová, csak javasolta a labor kontrollt mielöbb. Próbáltam utána olvasni, de sajnos szinte semmivel nem lettem okosabb. Kérem árulja el, mire utalhat ez a tünet. Válaszát előre is megköszönöm. Tisztelettel: F. Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a zsírcsomók témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az, hogy mit jelent az, hogy tele van a hasa tapintható zsírcsomókkal: ez alapján nem megítélhető. Lehet csak hasi elhízás miatt vagy akár  kis zsírdaganatok ( amelyek a bőrben találhatók,  ártalmatlanok, többnyire esztétikai problémát jelentenek) miatt is pl.

        Fontosabb, hogy a magasabb vérzsírértékei csökkenjenek, és a vérnyomása jól be legyen állítva. Ha elhízott a fogyás és a telített zsírok bevitelének a csökkentése, illetve a fizikai aktivitás fokozása is sokat segíthet.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-27 21:53:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 10:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: